Over ons

In het Anogenitaal Zorgnetwerk worden drie netwerken gebundeld die samen werken voor de zorg aan vrouwen en mannen met klachten aan het anogenitaal gebied. Het anogenitaal gebied bestaat uit de vulva, de penis en de anus. Het Vulva ZorgNetwerk is inmiddels gereed. We verwachten binnenkort ook de twee andere netwerken en informatie verder vorm te geven.

Vulva Zorgnetwerk

In het Vulva Zorgnetwerk werken gynaecologen, dermatologen, pathologen, bekkenfysiotherapeuten en seksuologen uit de regio Groot-Rijnmond samen. Samen streven we naar de beste zorg voor vrouwen met klachten aan de vulva. 

image

Anale en peniele zorgnetwerk

Het Anale- en peniele zorgnetwerk zijn in oprichting. In deze netwerken zal de zorg voor de anus en de penis centraal staan.

In het regionale Anale zorgnetwerk zullen dermatologen, chirurgen, MDL-artsen en infectiologen samen werken om kennis en expertise te optimaliseren voor het behandelen van klachten aan de anus. In het peniele zorgnetwerk zullen dermatologen en de urologen samen werken.

De dermatologen functioneren als schakel bij klachten in het anogenitale gebied.  Zij zijn zowel bij de vulva, de peniele als de anale zorg betrokken. Samen streven zij naar de beste zorg voor vrouwen en mannen met aandoeningen aan de genitale delen.